DIGITAL CONFERENCE E-EXPO ⎆ Help Desk e-expo: 2102206402

The Project

E-expo – Η πρώτη πλατφόρμα διεξαγωγής online, υβριδικών εκθέσεων και συνεδρίων

Το lockdown της περίοδο του Μαρτίου, το οποίο οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων εμπορικών εκθέσεων και δημιούργησε  αβεβαιότητα για το μέλλον του κλάδου, ήταν το ερέθισμα για την δημιουργία της πλατφόρμας e-expo.gr, της πρώτης πλατφόρμας διεξαγωγής online εκθέσεων και συνεδρίων.

Η πλατφόρμα e-expo.gr δημιουργήθηκε από συνεργάτες με εμπειρία στον χώρο του Μάρκετινγκ και της Διαφήμισης  που “αφουγκράστηκαν” την ανάγκη για επικοινωνία όλης της αλυσίδας του εμπορίου. 

Οι ετερόκλητες ομάδες συνθέτουν πάντα τα πιο απροσδόκητα αποτελέσματα κι έτσι προέκυψε μια υβριδική πλατφόρμα διεξαγωγής εκθέσεων – συνεδρίων που δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε εκθέτες και χορηγούς.

Εν μέσω καραντίνας, οι ιδρυτές της e-expo.gr συντόνισαν μια εξειδικευμένη ομάδα καταρτισμένων στο χώρο ανθρώπων, με τους οποίους σχεδίασαν και υλοποίησαν μια ολιστική, ψηφιακή πλατφόρμα εμπορικών εκθέσεων, με την μέγιστη δυνατή προσομοίωση των απαιτούμενων δυνατοτήτων για την διεξαγωγή μεγάλων networking events.

Σε συνεργασία με τις επικρατέστερες πλατφόρμες οπτικοακουστικής “επικοινωνίας” (Zoom, WhatsApp, Skype, Viber, Messenger) εξασφάλισαν την -από μέρους τους- απαραίτητη υποστήριξη υπηρεσιών, ώστε η πλατφόρμα να υποδέχεται διοργανώσεις, εκθέτες, επισκέπτες, συνέδρια και συνέδρους σε μια πρωτόγνωρη εξατομικευμένη διαδικτυακή εμπειρία.

Όραμα

Οι κλαδικές εκθέσεις μπορεί να φαντάζουν παρωχημένες την δεκαετία που διανύουμε, καθώς είναι τόσα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας που ο μέσος επιχειρηματίας μπορεί να έχει καθημερινή ενημέρωση για τον κλάδο του, και όμως παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Η δυνατότητα της δια ζώσης επικοινωνίας, ο δειγματισμός νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εμπόρων – προμηθευτών, ο χρόνος που δεσμεύει και αφιερώνει ο επιχειρηματίας για business development κατά την διάρκεια μια έκθεσης καθιστούν τις κλαδικές εκθέσεις σημαντικές για την εξέλιξη κάθε τομέα. Αυτές ακριβώς τις δυνατότητες καλείται να προσομοιώσει μία πλατφόρμα διεξαγωγής online εκθέσεων.

Μέσα από την πλατφόρμα, ο επισκέπτης της εκάστοτε έκθεσης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί και να δει το ενημερωτικό υλικό του κάθε εκθέτη ξεχωριστά. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι παρουσιάσεις βίντεο, προϊοντολογικοί κατάλογοι και ό,τι άλλο θα έβλεπε σε μία “offline” έκθεση.

Παράλληλα, μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού, να επικοινωνήσει “ζωντανά” με τον εκθέτη μέσα από το tablet, το laptop ή το κινητό του, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε εφαρμογή επιλέξει. Χωρίς άσκοπες και δαπανηρές μετακινήσεις, χωρίς συνωστισμό, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου, επαγγελματίες και επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και φυσικά με την προσωπική επικοινωνία να κλείσουν τις εμπορικές τους συμφωνίες.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να λειτουργεί συνεπικουρικά παράλληλα με μεγάλες διοργανώσεις αποτυπώνοντας την ψηφιακή διάσταση ενός γεγονότος. Έτσι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους διοργανωτές εκθέσεων και συνεδρίων ακόμα και όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Τεχνολογικές Καινοτομίες

Ζούμε την μετάβαση από την εποχή της αθωότητας και του αυθόρμητου live streaming σε ολοκληρωμένες λύσεις που φτάνουν στα όρια τηλεοπτικών παραγωγών. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η εμπειρία που θα αποκομίσει ο σύνεδρος και η αλληλεπίδραση του με άλλους συνέδρους και τα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν. 

Για να ενισχύσουμε αυτή την εμπειρία πρέπει να σκηνοθετήσουμε τις αλληλεπιδράσεις του.

Πρέπει να εισάγουμε την έννοια του gamification, η ορολογία που τείνει να καθιερωθεί για αυτό είναι το walkthrough. 

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα μας οδηγήσουν σε αυτό είναι λύσεις  βασισμένες σε Augmented & Virtual Reality. Λογισμικά που αφορούν στην δημιουργία virtual tours βασισμένα σε φωτορεαλιστικά σχεδιασμένους χώρους, 360º πανοραμικές φωτογραφίες και video.

Επενδύουμε στην χρήση AI (artificial intelligence) για “ματσαρίσματα” στο networking και την διαμόρφωση του walkthrough βάση των ερεθισμάτων στα οποία θα ανταποκρίνεται ο σύνεδρος.

Δημιουργούμε online συνεργατικούς χώρους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης (Virtual Co-Working Spaces) βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο Metaverse